יום שבת, 24 במרץ 2012

המשימה:יומולדת שנה - גזרת המלוח

למרות שאנחנו מאוד חובבי מתוק, הוחלט להכין גם קצת אוכל מלוח, בדגש על אוכל די קליל ולא מורכב מדי, כי האירוח היה אחה"צ-ערב. זה מה שיצא -

את המתכון הזה נעצתי מבעוד מועד בpinterest רק בשביל היומולדת, כי הוא נראה ממש מפתה. התוצאות לא אכזבו.
עיגולי תפוחי אדמה ופרמזן
{מקור - xnet}
כמות ל-60 עיגולים

מצרכים -
  • קילו תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 60 גרם חמאה 
  • 1/2 כפית מלח 
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפות חלב 
  • 80 גרם גבינת פרמזן מגוררת 
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כוסות פירורי פנקו
הכנה -
  • מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך מלא
  • מסננים את תפוחי האדמה מהמים. מחזירים לסיר ומבשלים כ-2 דקות תוך ערבוב, כדי לייבש אותם מעט
  • מועכים את תפוחי האדמה בתוך הסיר
  • מוסיפים את החמאה, המלח והפלפל, ומערבבים 
  • מוסיפים את החלב וגבינת הפרמזן, ומערבבים עד שמתקבלת מחית חלקה
  • מצננים לטמפרטורת החדר
  • מחממים תנור ל-200 מעלות
  • מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומברישים בשמן זית 
  • שוברים ביצה אחת לקערה וטורפים יחד עם 2 כפות מים
  • שמים את פירורי הפנקו בקערה בינונית ומתבלים במלח ובפלפל
  • יוצרים מתפוחי האדמה כדורים קטנים ומניחים על צלחת
  • טובלים כל כדור בביצה, מגלגלים בפירורים ומניחים בתבנית
  • כשיש בקערית הביצה יותר פנקו מביצה, מוסיפים ביצה+2 כפות מים נוספות
  • אופים 13-10 דקות
  • מוציאים את התבנית מהתנור והופכים את הכדורים בזהירות עם כף
  • אופים 13-10 דקות נוספות, עד שהכדורים משחימים קלות ונהיים פריכים
  • מגישים את הכדורים חמימים 
מגולגלים

וממכרים

בהתחלה ניסינו להכין קרקר אחר משיבולת שועל, שיצא מאוד טעים, אבל מתפורר ובלתי ניתן לעבודה. אז הוחלט על הקרקרים האלו, שכמה שהם פשוטים, ככה הם טעימים
קרקר כוסמין
{מקור - ורד לב}

מצרכים -
  • 1/4 2 כוסות קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מים
  • תוספות כראות עינכם - מלח גס, אורגנו מיובש, טימין מיובש, שומשום, קצח, פרג, גרגירי חרדל וכו' 
הכנה -
  • מערבבים את כל החומרים יחד בקערה עד לקבלת בצק נעים ונוח
  • מחלקים את הבצק ל-2
  • מרדדים את הבצק דק מאוד על גבי נייר אפייה (הכי נוח בין 2 ניירות אפייה)
  • מעבירים לתבנית וחותכים לריבועים או כל צורה אחרת לפני הכניסה לתנור
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, ואופים למשך 15 דקות או עד שהקרקרים פריכים אך לא שרופים
מרדדים

דק דק דק

טעיייייייייייייים

ואז הגיע שלב אפיית הלחמים. האחריות הבלעדית של הקיפוד. הבית התמלא בניחוחות של מאפייה. כולם נהדרים ובטעמים עשירים ומיוחדים
לחם בירה ואגוזי-מלך מקמח מלא
{מקור - ארז קומרובסקי}
כמות לכיכר אחת

מצרכים -
  • 1/2 ק"ג קמח מלא
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כף שטוחה שמרים יבשים
  • 1.5 בקבוקי בירה כהה (495 מ"ל)
  • 1.5 כפות סוכר חום
  • 1/2 כף מלח גס
  • חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • פתיתי שיבולת שועל (קוואקר) לציפוי
הכנה -
  • מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה בקערה גדולה
  • מוסיפים פנימה את השמרים
  • מוסיפים חופן אגוזי מלך קצוצים גס
  • מוסיפים את הסוכר, הבירה והמלח ולשים לישה קצרה עד שמתקבל בצק רטוב - אין צורך ללוש זמן ארוך כמו בבצק לחם רגיל
  • מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון לא נצמד
  • מתפיחים כחצי שעה בטמפרטורת החדר
  • יוצרים מהבצק כדור ועוטפים אותו בכמות גדולה של פתיתי קוואקר
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים עוד כרבע שעה
  • מחממים בנתיים תנור ל-180 מעלות
  • אופים כ-50 דקות ומוציאים להצטנן על רשת
רך ודביק

כיסוי מלא

רגע לפני

ריחני ונהדר


לחם שיפון עם צימוקים
{מקור - בישולוג}
כמות לכיכר אחת

מצרכים -
  • 3/4 כף שמרים יבשים
  • 3/4 ליטר מים פושרים (+עוד 1/2 כוס מים אם יהיה צורך)
  • 1/2 קילו קמח שיפון
  • 1/2 קילו קמח לבן
  • כף קקאו
  • 1.5 כפות מלח
  • 1/2 כוס צימוקים שהושרו במים כחצי שעה וסוננו
הכנה -
  • מערבבים בקערה קטנה את השמרים עם רבע כוס מים וממתינים 10 דקות
  • בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, קקאו ומלח
  • מוסיפים את תערובת השמרים
  • מוסיפים בהדרגה את שארית המים, עד שמתקבל כדור בצק (לא תמיד צריך את כל כמות המים)
  • לשים 10 דקות - הבצק יהיה דביק
  • מוסיפים את הצימוקים ולשים עוד 2 דקות לפיזור שווה שלהם בבצק
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומניחים במקום חמים להתפחה של 30 דקות
  • יוצרים כיכר מהבצק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. בסכין חדה חורצים 3 חריצים על הכיכר, ומניחים להתפחה נוספת ללא כיסוי ל-20 דקות
  • מחממים את התנור ל-200 מעלות
  • אופים את הלחם כ-40 דקות, עד שנוצר קרום שחום. כדאי לסובב את הלחם בתנור אחרי 20 דקות כדי שהאפייה תהיה שווה
  • מצננים היטב על רשת
ללוש! ללוש!

לנוח...

עוד מנוחה קצרה

מצטנן

לחם מלא אופי

לחם זיתים ושום מקמח מלא
{מקור - בישולוג}
כמות לכיכר אחת
מצרכים -
  • 400 גרם קמח מלא
  • 1/2 כף מלח
  • כף שמרים יבשים
  • 1/2 כף סוכר
  • 1.5 כוסות מים חמימים - לא רותחים
  • 1/2 כוס זיתים איכותיים מגולענים קצוצים גס
  • 5 שיני שום קצוצות
הכנה -
  • בקערה גדולה מערבבים קמח עם מלח
  • מוסיפים את השמרים והסוכר
  • מוסיפים בהדרגה את המים, כוס לאחר כוס, ולשים היטב עד שנהייה בצק לח ועדין
  • לשים כ-5 דקות ומוסיפים את השום והזיתים. אם הבצק דביק מוסיפים כף קמח
  • מעצבים צורת כדור ומניחים בקערה מכוסה במקום חמים, למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו
  • יוצרים מהבצק כיכר - ומכניסים לתבנית אינגליש קייק
  • מקמחים מעט את הכיכר, ויוצרים 3 חתכים על גבי הכיכר
  • מניחים להתפחה נוספת ללא כיסוי למשך 40 דקות, עד להכפלת הנפח
  • מחממים תנור ל- 210 מעלות
  • אופים את הלחם 40 דקות ומצננים על רשת
שחור ולבן

נכנסים פנימה

מוכן

ועם המון טעם

וגם בזוג

ואפילו בשלישיה

בנוסף לכל אלו, היו גם צלחת גבינות מרשימה שהוזמנה מבעוד מועד מחנות הגבינות המקומית, סלט פסטה נהדר, סלט תרד-רוקט-תותים רענן, ירקות חתוכים, סלט חומוס ביתי וסלט טחינה ירוקה. עפ"י כמויות האוכל שנשארו - כנראה שהיה טעים...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה