יום רביעי, 8 באוגוסט 2012

לחם למיטיבי לכת

החלוקה אצלנו בבית מאוד ברורה - muga אחראית על הבישולים באופן כללי, ואני על הבצקים. סוג של תרפיה משולבת באהבה גיקית לכימיה שהופכת קמח, מים, חיידקים ומלח לבצק. ואם כבר כימיה מגניבה, אז אין על לחם שאור (הידוע בכינויו לחם רוסי או sour dough) - בואו ניתן לבלילה של מים וקמח להתקלקל על השיש במשך שבוע, ואז נהפוך אותה ללחם אוורירי, חמצמץ וריחני.
כן - זה דורש הרבה השקעה (כבר אמרתי שבוע?), ולא - זה לא הלחם הכי פשוט בעולם, אבל שווה את המאמץ.
כל לחם שאור מתחיל במחמצת, שבפשטות היא תרבית חיידקים (תחליף לשמרים) שמגדלים בתוך בלילה של קמח ומים. את המחמצת הראשונה מגדלים לבד, והבאות אחריה יוצאות מבצק השאור המוכן (כמו יוגורט). המחמצת שלנו עשויה מקמח כוסמין, וההוראות איך להפוך אותה ללחם יגיעו בפוסט הבא.

מחמצת כוסמין
{מקור - אמנדה פיין}

מצרכים-
  • 350 גרם קמח כוסמין מלא
  • 350 מ"ל מים

 הכנה -
  • יום א' - מערבבים בקערה 50 גרם קמח כוסמין עם 50 מ"ל מים ליצירת מרקם חלק. מכסים בבד ומניחים בטמפרטורת החדר (בחורף עדיף ליד התנור). במהלך היום מערבבים כדקה, בכף עץ פעמיים נוספות
  • יום ב' - מוסיפים לקערה 100 גרם קמח ו-100 מ"ל מים, בוחשים היטב ומכסים. גם ביום הזה מערבבים עוד פעמיים במהלך היום
  • יום ג' - לא מוסיפים כלום, פשוט מערבבים שלוש פעמים במהלך היום
  • יום ד' - מוסיפים לקערה 100 גרם קמח ו-100 מ"ל מים, בוחשים היטב ומכסים. גם ביום הזה מערבבים עוד פעמיים במהלך היום. היום אתם אמורים כבר להריח ריח חמוץ מהקערה (ריח לא נעים - זה בסדר) ולראות בועות קטנות
  • יום ה' - מערבבים שלוש פעמים במהלך היום
  • יום ו'- המחמצת מוכנה. מומלץ להכין בשלב הזה לחם מהבלילה שנוצרה
יום א'

יום ב' 

יום ה' 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה